'Slechtste autoverkoopjaar sinds 1969'

2013 gaat de boeken in als slechtste Nederlandse autoverkoopjaar in 44 jaar. Dat voorspelt Aumacon, kennis- en adviesbureau voor de autobranche. Volgens het bureau worden dit jaar slechts 375.500 auto’s verkocht, tegen eerdere, hogere verwachtingen in.

“Door de sterk verbeterde kwaliteit kan de auto altijd nog wel een jaartje langer mee, zo denken veel consumenten. Zeker als de huidige auto nog relatief jong is”, aldus Aumacon-directeur Clem Dickmann. Eerder ging het bureau uit van 400 duizend auto’s in 2013, maar daar komt het op terug. “Daar komt dan nog eens bij dat dit jaar de gevolgen van de massale voorverkopen van zakelijke auto’s in 2012 voelbaar worden, waardoor het effect van de fiscale stimuleringsmaatregelen van de overheid nu relatief gering is.”

De plug-in hybride auto, die tevens met fiscale voordelen door de overheid wordt gestimuleerd, hoeft niet in te leveren. Ook zijn de kleine auto’s volgens Aumacon dit jaar in trek. De verkoop van de veelbesproken volelektrische auto’s, zal daarentegen beperkt blijven tot circa 550 stuks.

Brancheorganisaties Bovag en RAI-vereniging passen hun prognose van 410 duizend auto’s voorlopig nog niet aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!