ProCures geeft Free Record Shop op

Investeringsmaatschappij ProCures ziet af van een overname van de failliete Nederlandse tak van Free Record Shop. Tevens is de koop van de Belgische winkels teruggedraaid. De curatoren wilden die tak vandaag anders in een kort geding terugvorderen.

Volgens Paul Dumas van ProCures was de sfeer tussen de curatoren en zijn investeringsmaatschappij vanaf het eerste moment 'ijzig'. "'Zo, dus jullie hebben de kroonjuwelen meegenomen', was het eerste wat we te horen kregen toen we bij de curatoren op kantoor kwamen", schetst hij. De aankoop van de Belgische tak was echter een deel van de 'route naar een gezonde onderneming', stelt Dumas.

Het reddingsplan, compleet met crediteurenakkoord, dat ProCures een dag na het faillissement van de Nederlandse afdeling inleverde bij de curatoren noemden zij echter 'niet interessant', vervolgt Dumas. Curatoren Henk van Rootselaar en Jos Borsboom wilden eerst dat de verkoop van de Belgische tak werd teruggedraaid. ProCures werkte daar niet aan mee, omdat het geen garantie kreeg dat de continuïteit dat het in België had opgebouwd gewaarborgd bleef, zegt de investeerder.

De sfeer tussen de twee partijen werd er vervolgens niet beter op. Zo beschuldigde de curatoren ProCures van paulianeus handelen, waarbij een of meer schuldeisers voorafgaand aan een faillissement bevoordeeld worden. "Als je daarover begint, zijn wij weg", zegt Dumas.

De topman van ProCures liet eerder al aan RetailNews weten dat de winkels opdroogden door de langdurige onderhandelingen. Uit een laatste peiling blijkt de winkelomzet op twintig procent van een jaar geleden te liggen, meldt Het Financieele Dagblad. Waar de curatoren nog goede hoop houden op een doorstart, is er volgens Dumas geen zicht meer op een oplossing. "Ze hebben de keten laten doodbloeden", wijst hij naar de curatoren. Volgens hem moet een doorstart in de retail namelijk heel snel plaatsvinden, zoals onlangs bij iCentre gebeurde.

Eerder: 'Free Record Shop-winkels drogen op'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!