Harense Smid maakt doorstart

De maandag failliet verklaarde elektronicaketen Harense Smid maakt een doorstart met Mikro-Electro. Daarvoor is afgelopen nacht overeenstemming bereikt met het moederconcern van Mikro-Electro en It's Electronics.

Dankzij de doorstart kunnen ongeveer driehonderd van de vijfhonderd werknemers weer aan het werk.
Tenminste twintig van de 43 winkels in Nederland gaan vandaag weer open. Het is nog niet bekend wat er met de overige Nederlandse winkels en drie vestigingen in België gebeurt.

De nieuwe eigenaar neemt met openstaande orders, aanbetalingen en lopende reparaties alle verplichtingen direct over van de failliete keten. De Harense Smid had nog duizenden bestellingen uitstaan. “We zijn verheugd over de snelheid waarmee de winkels weer open kunnen gaan, de klanten weer geholpen kunnen worden en dat de medewerkers weer aan het werk kunnen gaan”, reageert Jan Hoogstrate, directeur Mikro-Electro, op de website van Harense Smid.

De winkelketen vroeg vrijdag het faillissement aan voor zijn 46 winkels in Nederland en België, nadat het in januari al dertien winkels in Noord-Nederland moest sluiten vanwege een teruglopende omzet.

Eerder: Harense Smid failliet verklaard

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!