‘Grote verschillen in prijzen witgoed bij winkels’

De prijzen van witgoed lopen flink uiteen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 62 (web-)winkels. Webshops Elektrokoopjes.nl en Koopjeskampioen.nl komen in het onderzoek als beste uit de bus. Ze zijn tussen de vier en vijf procent goedkoper als het gaat om witgoed.

Ook wehkamp.nl, Internetshop.nl, Redcoon.nl, Wasmachine.nl scoren goed. Ze zijn tussen de drie en vier procent goedkoper dan de gemiddelde prijs. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Witgoedwinkel.nl het duurst is. Witgoed is bij deze webwinkel tien procent duurder dan het gemiddelde.

Andere winkels die slecht scoren zijn Otto.nl (zes á zeven procent duurder), Beterwitgoed.nl en Expert.nl (vier tot vijf procent duurder) en de Harense Smid met de bijbehorende website (drie á vier procent duurder). Laatstgenoemde keten ging maandag failliet en maakt een doorstart. Uit het onderzoek blijkt verder dat de fysieke winkels van Media Markt duurder zijn dan de webwinkel van het concern. De producten van de webwinkel zijn tussen de twee en drie procent goedkoper dan de gemiddelde prijs, terwijl ze in de fysieke winkels juist licht duurder zijn.

De onderzoekers van de Consumentenbond vergeleken de prijzen van wasmachines, drogers, koelkasten en vaatwassers. Hierin werden extra kosten zoals bezorgen en service niet meegenomen. De prijspeiling werd in april uitgevoerd. De bevindingen werden gepubliceerd in het juli/augustus nummer van de Consumentengids.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!