Tien procent meer faillissementen

Het aantal faillissementen in de Nederlandse retail is in de eerste helft van 2013 met ruim tien procent gestegen naar 497. Dat blijkt uit gegevens van Faillissementsdossier.nl. In de eerste zes maanden van 2012 gingen nog 451 retailers op de fles.

In de non-food sector vielen met 405 faillissementen de hardste klappen. In vergelijking met vorig jaar is met name het aantal faillissementen in de textielsector flink gestegen. Waar vorig jaar 98 winkels voor 1 juli failliet werden verklaard, ligt dat aantal in 2013 op 143; een toename van 46 procent. Daarnaast gingen 25 schoenenwinkels op de fles in het eerste half jaar, tegenover veertien een jaar eerder.

Het aantal faillissementen in de categorie computers, randapparatuur en software steeg van acht naar 27. Binnen de doe-het-zelfbranche steeg het aantal tot 59, tegenover 47 faillissementen in de eerste helft van 2012. Het aantal failliete meubelzaken daalde, van 63 in 2012 naar 47 dit jaar.

In de foodsector gingen 47 bedrijven op de fles, acht meer dan vorig jaar. In de 'detailhandel via postorder en internet' liep het aantal faillissementen op van 22 naar 29 winkels. Voorts gingen drie benzinestations en dertien bedrijven in de 'colportage, straathandel en detailhandel via overige distributievormen' ten onder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!