'Retailers investeren massaal in softwaretools'

Retailers investeren massaal in nieuwe e-commerceplatformen en ondersteunende tools. Zo is meer dan de helft van de Amerikaanse retailers bezig zijn e-commerce platform te vervangen of gaat dat de komende twee jaar doen. Dat staat in het Dossier Softwaretools in EtailTrends 4, die vrijdag verschijnt.

Daarmee staat de webshop in tegenstelling tot enkele jaren geleden centraal in de ontwikkeling van nieuwe retailsystemen. Ook krijgen loyaliteitsprogramma's de nodige aandacht van retailers, omdat ze daarmee hun dienstverlening beter kunnen afstemmen op klanten.

Dankzij de opkomst van cloud-computing krijgen ook kleinere retailers toegang tot nieuwe diensten, die soms met marktkennis, data en expertise zijn ingebouwd. Met goedkope cloud tools kunnen start-ups en andere kleine webwinkels zich zo ontwikkelen tot een serieus alternatief voor grotere webshops. Vanwege een gebrek aan inkoopkracht en bereik zullen ze overigens geen grote volumes wegnemen.

NuOrder is een van de voorbeelden van diensten die zowel voor grote warenhuizen als kleine zelfstandigen beschikbaar zijn. Retailers kunnen met de online variant van het World Fashion Center onder meer online inkopen doen. Daarbij biedt NuOrder ook productfotografie in een gestandaardiseerd format. Die foto's zijn direct klaar om op websites, webzines en in folders geplaatst te worden.

Doordat zulke diensten met enkele muisklikken inzetbaar zijn, biedt een hoog IT-budget steeds minder concurrentievoordeel. De winnaars zijn daarom niet langer de grote retailers, maar spelers die nieuwe cloud technology en insights snel in de praktijk gebruiken. Daarmee pakken ze namelijk marktaandeel af van tragere concurrenten.

Lees alles over het bijhouden van de gereedschapkist in Etailtrends 4. Klik hier voor een jaarabonnement op RetailTrends. Abonnees ontvangen elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!