Skimfraude neemt fors af

De skimfraude is sinds de maatregelen tegen skimmen met tachtig procent gedaald. Dat zegt een woordvoerder van ABN Amro. Eén van de maatregelen is het blokkeren van bankpassen voor pinnen buiten Europa. Ook de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) verwacht een enorme daling van de fraude. Hoe groot die daling is is onduidelijk, omdat de halfjaarcijfers nog gepubliceerd zijn.

Rabobank was de eerste bank die pinpassen blokkeerde voor het pinnen buiten Europa. Sindsdien daalde de skimfraude met 85 procent in één maand. Daarna volgden ABN Amro, ING en SNS Bank. Volgens ABN Amro hebben klanten weinig last van de pasblokkering, omdat klanten relatief gezien weinig met hun pinpas betalen wanneer ze buiten Europa zijn. Klanten kunnen wel hun pinpas activeren buiten Europa middels de website of met een telefoontje naar de bank.

Skimmers gebruiken moderne apparatuur om de magneetstrip van een pinpas te kopiëren. Met de gekopieerde passen halen ze vervolgens vooral buiten Europa rekeningen leeg. Vorig jaar kwam de skimfraude in Nederland neer op 38,9 miljoen euro, zo blijkt uit vijfers van het NVB.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!