Consument kan aankoopbewijs online bewaren

Consumenten kunnen binnenkort facturen en garantiebewijzen opslaan in een online overzicht. Smappit vertaalt namelijk alle gegevens van online aankopen van de consument naar zijn gebruikersaccount, legt bedenker Tim van den Heuvel uit aan RetailNews. Ook facturen van fysieke winkels moeten daarin beschikbaar komen.

Van den Heuvel is momenteel in gesprek met verschillende online en offline retailers om een koppeling met Smappit te maken. "Daarbij moet je vooral denken aan de mode- en elektronicabranche", laat hij weten. De dienst kan consumenten namelijk wijzen op het verlopen van de ruiltermijn na het kopen van modeartikelen en op het verlopen van de garantietermijn op elektronica. Retailers zelf krijgen op hun beurt beter inzicht in klantgegevens.

Smappit komt allereerst online beschikbaar, maar een mobiele applicatie is in ontwikkeling, zegt Van den Heuvel. Die is vooral van belang om straks in fysieke winkels gegevens naar het gebruikersaccount te sturen. Smappit is in gesprek met pinhardwareleverancier CCV om deze dienst voor winkeliers beschikbaar te maken. De klant kan dan gegevens overdragen naar zijn account door een NFC-chip tegen de betaalterminal te houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!