BAS Group mag werknemers Dixons niet ontslaan

BAS Group heeft van het UWV geen ontslagvergunning gekregen voor 35 medewerkers van Dixons. De uitkeringsinstantie ging niet akkoord met de aanvraag, omdat het de argumenten van het concern niet overtuigend vond. Dit bevestigen een bestuurder van FNV Bondgenoten en de advocaat van BAS Group in Het Financieele Dagblad.

Het ontslag maakte deel uit van een reorganisatie van de elektronicaketen. Eigenaar BAS Group schrapte 220 banen, waarbij het vooral ging om managementfuncties. Een deel van het ontslagen personeel kon blijven, maar kreeg een lagere functie tegen minder salaris. Een deel kreeg een bonus als het inging op het ontslag. 35 medewerkers gingen niet akkoord met het beëindigingsverzoek.

Advocaat Nils van Dijkman die optreedt namens BAS Group zegt dat het concern niets rest dan een gang naar de kantonrechter. “Het kost extra geld, tijd en energie. Dat kunnen we in deze moeilijke economische tijd niet gebruiken”, zegt hij in het FD.

De elektronicabranche wordt flink getroffen door de crisis. Consumenten houden de hand op de knip en daar hebben ook de elektronicaketens last van. Eerder al ging Block failliet en de Harense Smid maakte deze week een doorstart. BAS Group nam vorige maand het failliete iCentre over.

Lees ook:
Doorstart iCentre onder BAS Group
ICT verdringt managers bij Dixons en Dynabite
‘Meer faillissementen verwacht in elektronicabranche’

RetailTrends