Nederland loopt voorop met internet

Nederland en Zweden hebben met 94 procent het hoogste percentage internetters in de Europese Unie. Ook maken veel Nederlanders gebruik van mobiel internet. Dat aandeel is 56 procent en ligt ruim boven het EU-gemiddelde van 35 procent. Alleen Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk scoren beter, blijkt uit cijfers van het CBS.

Nederlanders gebruiken steeds vaker smartphones om onderweg te internetten. Waar Nederlanders tot 2010 de laptop het meest gebruikten, is de smartphone momenteel het populairste apparaat voor mobiel internet. De tablet wordt door zo’n twintig procent van de reizigers gebruikt. 

Voornamelijk jongeren maken gebruik van mobiel internet. Hiervoor gebruikt zo’n zeventig procent van de twaalf- tot 25-jarigen hun smartphone. De helft surft onderweg (ook) op een laptop en 25 procent doet dit op een tablet. Ook in de leeftijdscategorie 25- tot 45-jarigen wordt de smartphone het vaakst gebruikt om onderweg te internetten. De groep werkenden gebruikt veel vaker (66 procent) mobiel internet dan niet-werkenden (39 procent). 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!