Inkoopstop bij Free Record Shop België

De Belgische tak van Free Record Shop moet voorlopig stoppen met de inkoop van cd’s, dvd’s en games. “We kunnen niet zomaar geld uitgeven als we niet weten of er ook voldoende geld binnenkomt”, verklaart een woordvoerder van curator Jos Borsboom in de Gazet van Antwerpen.

ProCures besloot de aankoop van Free Record Shop België vorige week onder druk van de curatoren terug te draaien. Die waren van mening dat de investeringsmaatschappij de Belgische tak te goedkoop had verkregen. Hoewel oprichter Hans Breukhoven afgelopen donderdag nog de wens uitsprak met ProCures een doorstart te willen maken, is het bedrijf niet langer een overnamekandidaat. “Met ProCures worden geen gesprekken meer gevoerd”, zegt Borsboom.

De curator hoopt wel met een van de vier andere kandidaten snel tot een oplossing te komen. “We beseffen dat het stoppen met inkopen niet te lang mag duren.” Bij Game Mania, het zusterbedrijf van Free Record Shop, zou de inkoop voorlopig wel doorgaan. Volgens bronnen van de Belgische krant willen enkele overnamekandidaten alleen de gamewinkel kopen, maar Borsboom wil dat voorkomen. Hij probeert beide formules onder te brengen bij een verkoper.

Eerder: Breukhoven wil met ProCures doorstart Free Record Shop & ProCures geeft Free Record Shop op

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!