'Winkeliers weigeren verkoop melkpoeder aan Aziaten'

Enkele retailers weigeren klanten met een Aziatisch uiterlijk babymelkpoeder te verkopen. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van klachten die zijn binnengekomen bij anti-discriminatiebureaus. Zes keer kregen klanten geen babymelkpoeder mee of minder dan klanten van niet-Aziatische afkomst; vier keer bij Etos en een keer bij zowel Kruidvat als PLUS.

De krant stelt op basis van een interne memo van een PLUS-supermarkt in Benthuizen dat 'Chinezen' maar een pak mogen kopen, 'om te voorkomen dat de klanten steeds misgrijpen bij babyvoeding'. Vaste klanten mogen twee pakken aanschaffen. Een Kruidvat-filiaal in Vlaardingen weigerde de verkoop van melkpoeder überhaupt aan een vrouw van Chinese afkomst.

Zowel Kruidvat, PLUS als Ahold, het moederbedrijf van Etos, reageren verbaast op de aantijgingen. De klachten zijn op alle drie de hoofdkantoren niet bekend, meldt de krant.

Veel ouders hebben sinds een paar maanden problemen met de aanschaf van babymelkpoeder van producenten als Nutricia en Friso. Dat komt vooral door een groeiende vraag uit China, nadat daar in 2008 zes zuigelingen aan besmet poeder waren overleden. De droge babyvoeding wordt sindsdien in Nederland opgekocht en doorgestuurd naar Azië.

Eerder: 'Meer babymelkpoeder in Nederlandse schappen'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!