'Subway opnieuw beste internationale franchiseformule'

Broodjesketen Subway biedt franchisenemers de beste voorwaarden voor succes van alle internationale franchiseformules. Dat concludeert adviesbureau Franchise Direct op basis van eigen onderzoek. De Amerikaanse gemaksformule 7 Eleven eindigde voor McDonald's op de tweede plaats in de jaarlijkse top honderd.

Van elke franchiseorganisatie in die lijst wordt Subway het best gewaardeerd op onderdelen als omvang, omzet, ervaring in franchising, stabiliteit en groei, steun aan toekomstige en huidige franchisenemers en het milieubeleid. De gegevens van Franchise Direct tonen dat de fastfoodketen bijvoorbeeld acht procent van de bruto-omzet aan royalty vraagt en nog eens 4,5 procent voor marketing. Subway heeft in totaal ruim 37.000 franchisenemers. In Nederland kwam het aantal in 2012 uit op 125 franchisevestigingen.

Subway einidigde de afgelopen twee jaar eveneens bovenaan. De jaren daarvoor voerde McDonald's de ranglijst nog aan. Die Amerikaanse retailer is dit jaar zelfs van de tweede naar de derde stek gedaald. Wel blijft de fastfoodketen concurrenten als KFC en Burger King voor. In de top honderd is geen plaats voor Nederlandse franchiseorganisaties.

Top vijf beste franchiseorganisaties:

1. Subway
2. 7 Eleven
3. McDonald's
4. KFC
5. Burger King                    

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!