‘Oproep om meer uit te geven is zinloos’

Economen en ouderen vinden oproepen van politici om de portemonnee te trekken voor het verbeteren van de economie onzinnig. Waren het eerst Premier Rutte en daarna PvdA-leider Samsom, nu roept Minister Dijsselbloem ouderen op om hun opgebouwde vermogen uit te geven. “Er spreekt alleen maar paniek uit”, is de reactie van Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam in het Algemeen Dagblad.

Econoom Esther-Mirjam Sent van de Radboud Universiteit Nijmegen sluit zich bij haar collega aan. Volgens haar zorgen de extra bezuinigingen van het kabinet voor een onzekere situatie. Dan is het niet logisch om mensen te vragen meer te spenderen. Ze vindt dat alle oproepen de politiek alleen maar ongeloofwaardiger maken.

Die mening wordt gedeeld door de directeuren van koepel van Ouderenorganisatie CSO en het Nationaal Ouderenfonds. Ze vinden oproepen dat ouderen als kapitaalkrachtige groep meer moeten uitgeven onlogisch. “Ouderen zien een onzekere toekomst, met onduidelijkheid over pensioenen en de zorg. Daarop anticiperen ze”, zegt Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds.

VVD-fractieleider Zijlstra vindt dat zijn collega’s moeten stoppen met de ‘zinloze roep om uit te geven’. Hij zegt dit in De Telegraaf. Volgens de politicus is het voor mensen meer dan duidelijk dat de overheid te hoge uitgaven heeft. Hij verwacht dat Nederlanders pas de knip trekken als daar iets aan wordt gedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!