'Toch concrete interesse in Free Record Shop'

Meerdere gegadigden voor Free Record Shop hebben een bieding gedaan of concrete interesse getoond. Dat blijkt uit het faillissementsverslag dat deze week is gepubliceerd. Enkele partijen wilden slechts verder onderhandelen nadat investeringsmaatschappij ProCures de aandelen in de Belgische tak en Game Mania had ingeleverd.

ProCures nam de meerderheid van aandelen in deze winkelketens op 29 april over voor een euro. De curatoren noemen die overdracht 'opvallend', omdat het eigen vermogen van Game Mania en Free Record Shop Mega Store België per 30 september 2012 nog gezamenlijk ruim twintig miljoen euro bedroeg. Tevens beschikten zij over een kaspositie van ongeveer zeven miljoen euro.

Nu de aandelen onder dreiging van een kort geding zijn teruggevorderd, richten de curatoren zich op drie andere overnamekandidaten. Een van die partijen is Martijn Rozenboom, meldt Het Financieele Dagblad. Die ondernemer was betrokken bij eerdere faillissementszaken, waarbij curatoren soms vraagtekens bij zijn rol hebben gezet. Hij onderhandelt echter namens een 'betrouwbaar consortium', reageert curator Henk van Rootselaar. Volgens de krant bestaat er onder eerdere gedupeerden de angst dat hij Free Record Shop goedkoop wil overnemen, om er met de kas vandoor te gaan.

Uit het faillissementsverslag blijkt verder dat er 'grote verschillen' zijn tussen de voorstellen van de geïnteresseerde partijen."Het kan vandaag rondkomen, maar het kan ook nog een paar dagen duren", zegt Van Rootselaar.

Eerder: 'Doorstart Free Record Shop ver weg'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!