Geen akkoord over sociaal plan V&D


V&D wil niet langer met vakbonden onderhandelen over een nieuw sociaal plan. Dit meldt FNV Bondgenoten in een persbericht. De partijen werden het niet eens over de ontslagvergoeding. Bestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten vindt het ‘bijzonder jammer’ dat ze er niet zijn uitgekomen.

“De ontslagvergoeding die V&D biedt valt ongeveer dertig procent lager uit dan in het sociaal plan dat in 2012 nog gold”, aldus Suijker. FNV Bondgenoten is ook niet blij dat V&D de salarissen van medewerkers die intern herplaatst worden in een lagere functie versneld wil afbouwen.

“Wij bieden onze medewerkers een marktconforme ontslagvergoeding. Deze vergoeding is gebaseerd op de huidige, sinds 2009 geldende en gangbare kantonrechtersformule”, reageert een woordvoerder van V&D. Het concern vindt dat ze een evenwichtig eindbod heeft gedaan aan de vakbonden. Hierin werden ze het wel eens over begeleiding van werk-naar-werk, waarbij er afspraken zijn gemaakt over budgets voor outplacement en scholing.

V&D sluit het distributiecentrum in Aduard. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam het komende anderhalf jaar circa zestig van de 475 arbeidsplaatsen. Volgens FNV Bondgenoten is de behoefte aan een sociaal plan bij de werknemers groot. “Deze situatie leidt tot extra onzekerheid”, zegt Suijker. De vakbond houdt volgende week een bijeenkomst in Aduard om het eindbod van V&D met werknemers en kaderleden te bespreken.

Eerder: 'Reorganisatie V&D na miljoenenverlies'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!