AH-distributiewerkers protesteren bij uitzendbureau

Vijftig distributiewerkers van Albert Heijn hebben geprotesteerd bij uitzendbureau Otto. De uitzendkrachten menen dat Otto ze mensonwaardig behandelt. Ze liepen met een koe naar het hoofdkantoor om te laten weten dat ze het gevoel hebben als ‘kuddedieren’ behandeld te worden. Dat laat organisator van de actie FNV Bondgenoten weten.

Een van de klachten is dat Otto ze dwingt een contract te tekenen dat het uitzendbureau recht geeft om op ieder moment hun woning te checken. De distributiewerkers willen voor maandag 15 juli verbetering zien. Als Otto hieraan geen gehoor geeft breiden de acties zich uit en gaat het ook gevolgen hebben voor Albert Heijn, aldus een actievoerder. “We willen dan echt dat Albert Heijn eens goed gaat kijken naar de uitzendbureaus die het bedrijf gebruikt. Want zoals wij door Otto worden behandeld is een bedrijf als de koninklijke Albert Heijn onwaardig.”

Dagna Hoogkamer, woordvoerder van Albert Heijn, laat weten dat de supermarktketen samenwerkt met meerdere uitzendbureaus en dat er geen verschil is tussen medewerkers in dienst van Albert Heijn en personeel van de uitzendbureaus. “De signalen waarover wordt gesproken krijgen wij niet van Otto”, zegt de woordvoerder. Een bestuurder van Otto laat weten dat het uitzendbureau snel zoekt naar een oplossing voor de onvrede.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!