Nijmegen pakt winkelleegstand aan

Nijmegen gaat de leegstand van winkelpanden in de binnenstad aanpakken. De gemeente Nijmegen wil dit realiseren door middel van een pandenbank, waar een overzicht van leegstaande winkels te vinden is. Ook komt er een werkgroep Leegstand met winkelhuurders en vastgoedeigenaren.

De werkgroep Leegstand gaat onder andere de mogelijke verkaveling van winkelpanden onderzoeken. Winkels willen namelijk steeds vaker meer vierkante meters. Daarnaast zijn er nog maatregelen als de actualisering van het campagneplan en de acquisitie. Voor de gehele aanpak heeft de gemeente een bedrag van zestigduizend euro beschikbaar gesteld.

De leegstand in de Nijmeegse binnenstad is zo'n zeven procent. Volgens de gemeente ligt de oorzaak voornamelijk in de crisis en de toenemende e-commerce. Wethouder Bert Jeene laat echter weten dat de gemeente verwacht dat de leegstand nog verder zal toenemen. Een van de redenen hiervan is de vergrijzing van Nijmeegse ondernemers die geen opvolger hebben. Zo is meer dan een derde boven de vijftig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!