Jamin naar Curaçao, kijkt naar Duitsland

Zoetwarenketen Jamin opent medio september de eerste winkel in Curaçao. De vestiging in hoofdstad Willemstad is de eerste van de formule buiten Nederland. "Voor Jamin is het een geweldige stap om buiten de landsgrenzen een winkel te openen", stelt manager commercie & marketing Leon van Poelwijk tegenover RetailNews.

Super-Retail gaat de vestiging in winkelcentrum De Zuikertuin exploiteren. De franchisenemer beheert in het Caribisch gebied ook winkels van onder meer Bruna en DA. "We zijn altijd op zoek naar typisch Hollandse producten en formules waarvan we weten dat die hier heel goed kunnen aanslaan", zegt eigenaar Leendert Lingen.

Jamin heeft momenteel 115 winkels in Nederland en wil dat aantal de komende jaren sterk uitbreiden. Zo hoopt Lingen de formule bij succes ook naar andere eilanden in het Caribisch gebied uit te rollen. Tevens kijkt Jamin 'voorzichtig naar Duitsland', zegt Leon van Poelwijk, manager commercie en marketing bij Jamin, tegen RetailNews. Hij ziet daar kansen voor de zoetwarenketen, omdat het land niet zoveel ketens kent en er op het gebied van schepsnoep en ijs nog veel te halen valt. Tevens is de Duitse markt gericht op verschillende seizoenen, net zoals in Nederland.

Voor de eerste Duitse vestiging zoekt Jamin een franchisenemer die de Duitse markt goed kent. Wel wil de keten 'het concept in basis gelijk' houden, zegt Van Poelwijk. "Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat dat de kracht van Jamin is." Net als bij de lokale ondernemers in Nederland en straks op Curaçao wordt het volgens hem wel mogelijk om in te spelen op de kansen die de lokale markt biedt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!