Fysieke retailers zijn oneerlijke concurrentie beu

Detailhandel Nederland begint de komende maanden rechtszaken tegen gemeenten die fysieke verkooppunten van onlinewinkels gedogen. Webshops brengen onder meer in de gemeenten Almere, Elst, Den Haag, Tilburg, Venlo en Woerden zonder toestemming op industrieterreinen producten aan de man, stelt de belangenorganisatie van winkeliers.

"Internetwinkels moeten onder dezelfde omstandigheden behandeld worden als fysieke winkels", reageert voorzitter Jan Meerman tegen RetailNews. Veel webwinkels verkopen echter op industrieterreinen waar geen detailhandelsbestemming op zit, meldt een vrijdag gepubliceerd persbericht. Op die locaties kunnen consumenten vaak gratis parkeren en is de huur lager, wat tot omzetderving leidt voor 'winkeliers die zich wel aan de regels houden'.

Overheden moeten volgens Detailhandel Nederland deze vorm van oneerlijke concurrentie tegengaan. Daarom heeft Detailhandel Nederland een website in het leven geroepen, waarop winkeliers klachten kunnen indienen. Tevens vinden zij daar instrumenten om zelf werk te maken van oneerlijke concurrentie.

Meerman laat verder aan RetailNews weten dat ook op andere gebieden geen gelijk speelveld is voor fysieke en internetwinkels. Zo zijn fysieke retailers in tegenstelling tot webwinkeliers verplicht afgedankte elektronische apparatuur terug te nemen. Ook gelden er volgens hem voor 'gewone' winkeliers veel strengere eisen aan verpakkingsmateriaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!