Recordaantal online reisboekingen

Het aantal online geboekte reizen bereikt deze zomer een recordaantal. Zo wordt er een stijging voor het derde kwartaal verwacht met 10,7 procent. Hiermee komt het aantal online reisboekingen op 41,5 miljard. Dat blijkt uit het laatste rapport van Adobe Digital Index.

Directe en indirecte boekingen tonen een stijging van meer dan tien procent. De autoverhuur-websites groeien het meest, namelijk met 17,4 procent. Ook online reisbureaus (13,5 procent) en hotels (11,8 procent) doen het goed. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de trend verschuift van offline naar online boekingen.

Tablets leveren een belangrijke bijdrage aan het aantal online boekingen, namelijk 7,5 procent. Ook is de gemiddelde boekingswaarde via tablets met tien procent gestegen naar 489 euro. Ondanks deze cijfers hebben veel organisaties hun website nog niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Organisaties die dit wel op orde hebben registreren dan ook meer online boekingen via de tablet dan websites die dit nog niet hebben gedaan.

Adobe heeft tussen januari 2009 en april 2013 de online boekingen van 150 reisgerelateerde websites wereldwijd onderzocht. Hierbij ligt de piek in de maanden juni en juli.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!