McDonald’s komt met budgettips voor stakers

Fastfoodketen McDonald’s heeft in samenwerking met Visa een website met budgettips gelanceerd. De website is bedoeld om de stakende medewerkers in de Verenigde Staten te laten zien hoe je rond kunt komen met een minimaal inkomen. De stakende werknemers staken voor een beter uurloon, maar dat is volgens McDonald’s niet nodig.

Op de website is een huishoudboekje te vinden waarin staat hoe werknemers hun geld het beste kunnen besteden. Echter gaat McDonald’s er zelf al van uit dat de werknemers van de fastfoodketen er nog een baan naast hebben. Zo telt de keten ruim tweeduizend dollar aan salaris, ruim elfhonderd dollar voor de baan bij McDonald’s en negenhonderd voor een andere baan.

In het huishoudboekje gaan er van de tweeduizend dollar verschillende vaste lasten af, waaronder de huur of hypotheek, kosten van de auto, de gezondheidsverzekering en gas/water/licht. Dit komt uit op 1310 dollar, waarmee werknemers nog zo’n 750 dollar te besteden hebben volgens de hamburgerketen. Volgens critici rekent McDonald’s lage bedragen, bijvoorbeeld voor de ziektekostenverzekering en is de bestedingsruimte van zo’n 26 dollar per dag voor een groot gezin niet erg ruim.

Vorig jaar berekende financieel persbureau Bloomberg nog dat een gemiddelde McDonald's werknemer een miljoen uur moet werken om net zo veel geld te verdienen als de topman van de fastfoodketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!