Het ambachtelijke brood biedt bakkerijen en broodwinkels een uitstekende kans te overleven in deze moeilijke tijd. Dat zei voorzitter Jos den Otter de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) in De Volkskrant.
De omzet van Nederlandse voedselspeciaalzaken daalde volgens een onderzoek van ING sinds 2007 met veertien procent. In die periode sloten 260 bakkers. Den Otter denkt dat de omzetdaling bij bakkers zo’n zeven procent is. Hij noemt 'de gemakzucht van de consument' de grootste bedreiging voor de bakkersbranche. Die koopt vaker brood in de supermarkt, ook omdat de kwaliteit ervan is toegenomen.
NBOV adviseert bakkers zich te onderscheiden met unieke broden. Bakkerijen die op die manier al een succesvolle doorstart maakten na faillissement zijn Van Muyden in Amsterdam en Hessing in Den Haag. Zij namen een voorbeeld aan nieuwere branchegenoten als het Vlaamsch Broodhuys en BBrood en zetten nu in op luxe en ambachtelijk brood.
'Ambachtelijk brood redding bakkersbranche'
Gepubliceerd op 23 juli 2013 om 00:00
Reacties 0