BAS Group denkt aan uitbreiding iCentre

BAS Group staat welwillend tegenover een uitbreiding van de vorige maand overgenomen elektronicaformule iCentre. Dat zegt een woordvoerder van het moederconcern van Dixons en MyCom tegen NUzakelijk.

De 24 winkels van de Apple-reseller zijn inmiddels geïntegreerd in de backoffice van de organisatie. "De voorraden zijn inmiddels op orde. En we zijn heel blij dat we een groot deel van de medewerkers hebben kunnen behouden", reageert ceo Steven Bakker in een persbericht.

Dat de organisatie operationeel op orde is, is volgens hem een must in een tijd waarin retail het zwaar te verduren heeft. "Om te overleven en te kunnen groeien moeten we consolideren, aanscherpen en anticiperen", zegt Bakker. Vorig jaar verdwenen zevenhonderd winkels in de elektronicabranche door faillissementen. Omdat er te weinig ondernemerschap en innovatie in de markt is, zal dat dit jaar volgens hem niet anders zijn.

Daarnaast is er een overaanbod in de gehele retail, vult de woordvoerder aan. Van een overschot aan Apple-verkopers wil hij echter niets weten. "Het is wel de kunst om de klant goed uit te leggen wat een zo'n reseller precies doet."

Eerder: Doorstart iCentre onder BAS Group

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!