Nederland zorgenkindje van Carpetright

'De extreem moeilijke Nederlandse economie' drukt zwaar op de prestaties van de Britse winkelketen Carpetright. Dat zegt ceo Darren Shapland dinsdag bij de bekendmaking van cijfers van het eerste kwartaal. De totale omzet ging in de eerste twaalf weken van het huidige boekjaar met 3,5 procent onderuit.

Waar de identieke omzet in het thuisland met 1,9 procent afnam, daalde die in de rest van Europa met 10,6 procent. Nederland is goed voor 95 van de 142 buitenlandse winkels, de rest staat in Ierland en België. In totaal beschikt Carpetright over 615 winkels, veertien minder dan vorig jaar. Het winkelbestand in Nederland is gelijk gebleven.

Operationeel directeur Andy Corden ontvouwde vorige maand tegenover RetailNews zijn plannen om de moeilijke marktomstandigheden in ons land het hoofd te bieden. Zo verbreedt Carpetright, van oudsher specialist in vloerbedekking, zijn aanbod met laminaat. Daarnaast kunnen klanten vanaf oktober bedden kopen in een nieuwe webshop. Voorts wordt meer geïnvesteerd in Nederlandse producten.

Eerder: Carpetright Nederland behoudt winstgevendheid

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!