What’s hot-icoontje stuwt omzet m-commerce

Tienerkledingketen Deb Shops in de VS heeft haar m-commerce omzet met 170 procent zien stijgen door toevoeging van een What’s hot-button. Volgens de retailer zorgt de button ervoor dat twintig procent van de klanten toch een item in het winkelmandje legt, terwijl dat anders niet was gebeurd.

Na de klik krijgen klanten een lijstje met producten van de keten die populair zijn op Pinterest en Facebook. “Omdat we een breed aanbod hebben, is het voor ons belangrijk dat klanten snel relevante producten vinden, vooral op een mobiel apparaat”, aldus een woordvoerder van Deb Shops op InternetRetailer.com.

Het concern met zo’n driehonderd winkels in de VS zag het smartphoneverkeer naar de website flink toenemen. Was dat aandeel eind 2011 nog vijftien procent, nu is dat al vijftig procent. Daarom besloot de retailer om de mobiele site te vernieuwen. Daarbij werd gefocust op verbetering van de zoekfunctie en de navigatie. Hiervoor werd BloomReach Corp in de arm genomen.

De online software van dit bedrijf verzamelt alle data die Deb Shops’ klanten posten en waarin ze geïnteresseerd zijn op social media. Dertig online monitoring tools verzamelen ook gegevens over trends en taalgebruik. Hieraan worden de data over de betrokkenheid van klanten bij de Deb Shops’ website en m-commerce toegevoegd.

De input wordt gebruikt voor zowel de ‘What’s hot’ button als voor een andere navigatie tool, namelijk de ‘More Like This’ button. Door hier op te klikken krijgen tieners nieuwe kledingstukken te zien uit de catalogus, zodra deze beschikbaar zijn. Andere machines die producten aanbevelen tonen de resultaten pas nadat een consument heeft gereageerd op nieuwe items.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!