Oplaadpunt geen alleenrecht van pomphouders

Pomphouders hebben het kort geding dat zij aanspanden tegen de Nederlandse staat verloren. De 26 aanklagers wilden voorkomen dat andere partijen oplaadpunten voor elektrische auto's mogen exploiteren. De rechtbank in Den Haag oordeelde echter dat pomphouders slechts het alleenrecht hebben op de verkoop van fossiele brandstoffen als benzine en diesel.

Rijkswaterstaat heeft zes partijen toestemming gegeven om op aangewezen locaties een oplaadpaal te realiseren. Zo wil Fastned honderden oplaadpunten beheren, terwijl ook ANWB elektrische laadpalen mag exploiteren. Pomphouders vrezen dat de uitbaters ook een winkel naast de paal gaan beginnen.

De Vereniging Particuliere Rijkswegvergunningen van Tankstations (VPR) wijst daarnaast op het feit dat tankstations moeten betalen voor hun grond, terwijl de grond onder elektrische oplaadpalen gratis beschikbaar gesteld wordt. De rechtbank weegt op hun beurt zwaar op het gebrek aan belangstelling onder pomphouders voor het exploiteren van oplaadpalen. De VPR beraadt zich nog op verdere stappen.

Eerder: Pomphouders: kort geding om oplaadpunten

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!