V&D verbaasd over FNV-ultimatum

V&D vindt het onbegrijpelijk dat het eindbod voor het sociaal plan niet is geaccepteerd door FNV Bondgenoten. "Wij bieden een marktconforme ontslagvergoeding en een goed 'werk-naar-werk-traject'", stelt een woordvoerster van de grootwarenhuisketen tegenover RetailNews.

De winkelketen zal voor het verstrijken van hun ultimatum van aankomende maandag een soortgelijk standpunt innemen tegenover de FNV-leden. Over de exacte inhoud van die reactie wordt nog overlegd, laat de woordvoerster weten. Een door de FNV gewenste verhoging van de ontslagvergoeding lijkt echter ver weg. "We zijn ervan overtuigd dat we een verantwoord en evenwichtig eindbod hebben gedaan, gezien de huidige situatie van ons bedrijf."

Als gevolg van een nettoverlies van negentien miljoen euro in 2012 sluit V&D onder meer het distributiecentrum in Aduard, waardoor 109 medewerkers op straat komen te staan. Tevens komen zestig van de 475 arbeidsplaatsen op het Amsterdamse hoofdkantoor te vervallen. In tegenstelling tot de FNV-leden hebben de betrokken CNV-leden wel ingestemd met het sociaal plan van de winkelketen. Daarnaast heeft de ondernemingsraad volgens de woordvoerster een positief advies uitgebracht over de sluiting het dc, wanneer het eindbod minimaal wordt toegepast.

De ontslagvergoeding in het eindbod is 'conform de huidige, sinds 2009 geldende kantonrechtersformule', zegt zij. Dat bedrag is dertig procent lager dan de vergoeding in het sociaal plan dat tot 2012 van kracht was, stelt FNV Bondgenoten. Dat plan was gebaseerd op een oudere kantonrechtersformule.

Eerder: FNV stelt V&D ultimatum

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!