Waitrose opent boerderijwinkel

Waitrose opent als eerste supermarkt een boerderijwinkel in Groot-Brittannië. Hier zijn producten verkrijgbaar die afkomstig zijn van een grote boerderij met vierduizend hectare grond in Hampshire. De winkel met de naam The Leckford Estate outlet verkoopt meer dan duizend zelfgekweekte producten, zoals vers vlees, kaas, brood, chutney en wijn.

De supermarktketen opent de boerderijwinkel als reactie op de wijdverbreide twijfels van consumenten over de voedselindustrie, door debacles als het paardenvleesschandaal. Ok wil Waitrose zo zijn imago als luxe supermarkt een boost geven.

Naast producten van de boerderij in Hampshire neemt de winkel producten af van ruim zestig bedrijven in de regio. Een groot deel van het assortiment van de 165 vierkante meter grote winkel komt van leveranciers die binnen een straal van circa vijftig kilometer zitten. Als bepaalde producten in de boerderijwinkel aanslaan, dan is er kans dat ze ook in het assortiment van de andere 280 supermarkten van Wairose worden opgenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!