Lidl onterecht geweigerd in Geleen

De komst van een Lidl naar Geleen is door de gemeenteraad in 2011 onterecht geweigerd. Dit blijkt uit een tussenvonnis van de Raad van State die was aangespannen door de eigenaar van het terrein waar de discounter zou komen. De gemeente Sittard-Geleen moet binnen zes weken haar huiswerk overdoen, meldt Distrifood.

De eigenaar van de grond wilde deze verkopen aan een vastgoedbedrijf die al een overeenstemming had met de supermarkt om zich er te vestigen. De vergunning voor de bouw kwam er niet, omdat een winkel in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. Bovendien wijzigde de gemeente later de tekst van het bestemmingsplan om onduidelijkheid te voorkomen. De partijen die de discounter naar Geleen wilden halen, haakten af.

De Raad van State stelt dat door verandering van het bestemmingsplan de gemeente onterecht niet heeft meegewogen dat de gebruiksmogelijkheden voor het terrein worden beperkt. Dit bestempelt de raad als onzorgvuldig handelen. De gemeente moet nu binnen zes weken richting de raad onderbouwen waarom een supermarkt planologisch niet op dit terrein kan worden gevestigd. Daarna volgt de einduitspraak van de Raad van State.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!