Staking volgende stap in V&D-conflict

Werknemers van het V&D-distributiecentrum in Aduard boden dinsdag tevergeefs een petitie aan op het hoofdkantoor van de warenhuisketen. Zij zijn het oneens met de ontslagregeling die geldt voor 109 personeelsleden van het dc. De volgende stap is staken.

Zo’n vijftig medewerkers van het dc in Groningen boden dinsdag op het V&D-hoofdkantoor in Amsterdam een petitie aan. Ze eisen een hogere ontslagvergoeding voor het personeel dat per 1 juli volgend jaar op straat staat, maar de warenhuisketen houdt vast aan het laatste bod.

Wanneer er stakingen plaatsvinden, wil FNV Bondgenoten niet zeggen. “Dan is het verrassingseffect weg. Maar er is de komende weken zeker wat te verwachten”, aldus een woordvoerder van de vakbond. De staking van personeel van het Groningse distributiecentrum kan landelijke gevolgen hebben, meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Vanuit Aduard vindt onder meer de distributie plaats van woonartikelen, sieraden en papierwaren naar V&D-vestigingen in het hele land. Het kan daarom een probleem opleveren voor de bevoorrading van de zogenaamde V&D Schoolcampus. “We betreuren het dat FNV-leden kiezen voor acties”, zegt een woordvoerster van V&D. De CNV ging wel akkoord met het sociaal plan.

De 109 medewerkers van het distributiecentrum worden ontslagen, omdat alle activiteiten verhuizen naar een landelijk distributiecentrum in Nieuwegein. Het personeel staat per 1 juli volgend jaar op straat. De actievoerders zijn boos omdat de ontslagvergoeding voor collega’s die eerder werden ontslagen dertig procent hoger was.

Lees ook:
Petitie werknemers V&D voor goed sociaal plan
Geen akkoord over sociaal plan V&D
V&D reorganiseert na miljoenenverlies

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!