Opnieuw staking medewerkers V&D

Het V&D-distributiecentrum in Aduard wordt vandaag voor de derde keer op rij door de werknemers stilgelegd. Half juni werd bekend dat het distributiecentrum wordt gesloten, waardoor 109 mensen hun baan verliezen. De medewerkers willen een ontslagvergoeding die recht doet aan hun jarenlange inzet, terwijl V&D een vergoeding biedt die dertig procent lager ligt dan het sociaal plan van 2012.

Rond het middaguur zullen de medewerkers flyeren bij het V&D-filiaal aan de Grote Markt in Groningen, om steun te vragen van de klanten en collega's van de V&D-vestiging. "We hopen dat we de directie kunnen overtuigen om opnieuw met FNV Bondgenoten aan tafel te gaan zitten", aldus Tineke Zuidma, secretaresse bij het distributiecentrum. FNV vindt dat een 'fatsoenlijke ontslagvergoeding' het minste is dat V&D kan doen. "Ook dat hoort bij goed werkgeverschap", aldus de vakbond. Tot op heden heeft V&D nog geen enkele beweging richting de werknemers gemaakt.

Vanuit het distributiecentrum in Aduard worden de V&D-filalen bevoorraad met woonaccessoires, sieraden en papierwaren. Ook bij het Service Center in Amsterdam zullen de komende anderhalf jaar circa zestig van de 475 arbeidsplaatsen verdwijnen. 


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!