Winkelaanbod Brabant krimpt fors

In Brabant zijn de afgelopen drie jaar 575 winkels verdwenen. Dat meldt Omroep Brabant op basis van cijfers van het Algemene Bedrijven Register. Vooral veel kledingwinkels sloten hun deuren (150), gevolgd door bloemenwinkels, dierenzaken en tuincentra (45 minder).

Het aantal webwinkels steeg in deze periode wel enorm. Het aantal verdubbelde naar ruim drieduizend. Volgens de omroep is Brabant niet uniek in deze ontwikkeling, maar was de daling van fysieke winkels wel groter dan in de rest van het land. Landelijk was de krimp bijna twee procent, terwijl in Brabant de afname uitkwam op 3,6 procent. Alleen in Groningen en Limburg was de daling nog iets groter. Daar ging het winkelaanbod in de straten met ruim vier procent achteruit.

Brabant telt momenteel 2550 kledingwinkels, 920 bloemenwinkels/dierenzaken/tuincentra, 920 bouwmarkten, 775 supermarkten en 265 slijterijen. Bij deze laatste groep was er tegen de landelijke trend in een stijging van het aantal winkels (plus vijf). Overigens is de supermarktdichtheid in deze provincie een van de laagste van Nederland. Elke 3200 Brabanders moeten het stellen met een supermarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!