Winkelleegstand loopt op in België

Winkelleegstand is in België een groter probleem dan in Nederland. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Aan de rand van grote steden worden steeds meer winkelcentra gebouwd, die zowel het winkelend publiek als retailers naar zich toe trekken. Hoewel de Belgische economie het beter doet dan de Nederlandse, sluiten er in België steeds meer winkels hun deuren.

“In België ligt de leegstand al bijna twee procentpunt hoger dan in Nederland en de leegstand neemt er nog steeds snel toe”, vertelt Gerard Zandbergen, directeur van analysebureau Locatus. Begin dit jaar stond in ons land nog 6,4 procent van de winkelpanden leeg, wat 0,1 procent meer was dan een jaar eerder. In België liep de leegstand in dezelfde periode op van 6,8 procent naar 8,2 procent. Dit terwijl België zijn economie in de eerste helft van dit jaar met 0,1 procent zag stijgen, terwijl Nederland een krimping van 0,2 procent moest noteren.

Volgens Zandbergen is de Belgische consument blij met de winkelparken aan de rand van de steden. “Veel Belgische steden worstelen met een verkeersprobleem. De winkels in de stadscentra zijn lastig met de auto te bereiken. In de winkelcentra aan de rand van de steden parkeer je je wagen gratis voor de deur.”

Vooral in Antwerpen, Turnhout en Sint-Niklaas stijgen de percentages winkelleegstand boven de tien procent uit. In steden als Brugge en Gent is de leegstand beperkt tot 3,5 procent. 


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!