Nederlandse tak TNT Fashion in de verkoop

TNT Express heeft zijn Nederlandse tak van TNT Fashion Group in de etalage gezet. Dat onderdeel verzorgt (delen van) de supply chain van verschillende modeketens als M&S Mode en WE Fashion. TNT Express hoopt de verkoop nog dit jaar af te ronden.

TNT Fashion is in Nederland naar eigen zeggen marktleider op het gebied van supply chain management voor fashion, retail en lifestyle. "Het aandeel komt uit boven de vijftig procent", laat Henny Jordaan, researcher supply chain management van HAN, weten aan RetailNews. Daardoor zijn volgens hem meer dan honderd van de in totaal 230 modeketens in ons land betrokken bij de verkoop. "Daarbij heeft bijna elk bedrijf wel iets met TNT Fashion te maken."

Verrast over de naderende verkoop is Jordaan niet. "Het is het gevolg van de kwakkelende mode-industrie, waar tot dertig procent minder wordt gescoord." Daardoor ziet TNT Fashion het aantal hangende kleding sterk teruglopen, stelt hij. Daarnaast nemen dozen door de opkomst van e-commerce steeds vaker de plaats in van het 'hangend vervoer'. TNT Express laat weten wel door te willen gaan met deze pakketbezorging namens de fashion en lifestyle-industrie.

Sinds de overname van het Nederlandse bedrijf door het Amerikaanse UPS in januari door de Europese Commissie werd geblokkeerd uit angst voor 'ernstige concurrentieproblemen', is TNT bezig aan een koerswijziging. De logistiek dienstverlener maakte afgelopen maand al bekend de Britse tak van TNT Fashion samen te voegen bij TNT Express UK & Ireland. Eerder verkocht het al activiteiten in Brazilië en China.

Bij het Nederlandse deel van TNT Fashion, waarvan het hoofdkantoor in Oldenzaal is gevestigd, werken in totaal 660 mensen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!