‘Focus op versterken bestaande winkelcentra’

Provincies moeten het voorbeeld van Gelderland volgen en meer nadruk leggen op de bestaande winkelcentra. Dat vindt brancheorganisatie Inretail. Gelderland roept zijn gemeenten op te stoppen met bouwplannen voor weidewinkels.

Momenteel werkt Inretail aan een nationaal plan om provinciale bestuurders inzicht te bieden in de ontwikkelingen in de detailhandel. Het doel hierbij is om met passend overheidsbeleid positieve impulsen te creëren voor de detailhandel. Volgens Inretail zorgen de nieuwe plannen voor weidewinkels ervoor dat het centrum minder aantrekkelijk wordt. “Consumenten willen een levendig koopcentrum en niet shoppen in een gatenkaas. Dat dreigt wel te gebeuren als de toenemende leegstand geen halt wordt toegeroepen”, aldus de organisatie.

“Gemeenten hebben een provinciaal kader nodig om hun plannen aan te kunnen toetsen. Dat ontbreekt nu nog te vaak. Daardoor stijgt het risico van weidewinkels op ongewenste plekken.” Volgende maand gaat Inretail met de gedeputeerde ruimtelijke ordening van de provincie Drenthe aan tafel, naar aanleiding van gesprekken met gedeputeerden van de twaalf provincies.

Eerder: Gelderland tegen komst extra weidewinkels

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!