Boeren vrezen nieuwe prijzenoorlog

Boeren mogen niet benadeeld worden door een nieuwe prijzenoorlog onder supermarkten. Dat zegt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, naar aanleiding van de prijsverlagingen van Albert Heijn. De belangenorganisatie wijst erop dat lagere winkelprijzen zorgen voor minder verkoopopbrengst, 'die op een of andere manier zijn weerslag zal krijgen bij ketenpartijen'.

AH-directeur Alfred Levi heeft de LTO-voorzitter persoonlijk laten weten dat boeren en tuinders niet de dupe worden De partijen brachten vorige week samen een rapport uit over de toekomstige marktontwikkelingen, waarin ze het belang van duurzaamheid benadrukten. Uit dat rapport kwam ook naar voren dat de supermarktketen en LTO nauwer gaan samenwerken.

Maat vreest dat boeren en tuinders 'vroeg of laat' toch door de prijsverlaging benadeeld worden. “Wij zullen als LTO scherp in de gaten houden wat er gebeurt. Als de druk op de boeren en tuinders als leveranciers toch wordt opgevoerd, zullen we zeker actie nemen”, aldus de voorzitter.

Eerder: AH versterkt samenwerking met boeren en tuinders

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!