Haagse ozb flink omlaag

Ondernemers in Den Haag hoeven voortaan 33 procent minder onroerendezaakbelasting (ozb) te betalen. Dat maakt de Haagse VVD-wethouder Boudewijn Revis van Financiën bekend tijdens de presentatie van de stadsbegroting. De hofstad wil de economie aanwakkeren met dit soort lastenverlichtingen en trekt in totaal 7,2 miljoen euro uit als vangnet voor de weggevallen inkomsten.

Met de verlaging van de ozb kan het voordeel voor winkeliers oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Volgens Revis lijkt dat op het eerste gezicht niet heel veel, maar hebben wel veel ondernemers baat bij de regeling. “Ze kampen met omzetdaling, minder hoge consumentenbestedingen en de gevolgen van maatregelen door het Rijk. Iedere besparing aan de uitgavenkant komt dan goed uit”, licht de wethouder toe. 

Er zijn weinig gemeenten die de ozb ook hebben verlaagd. Directeur Sander van Golberdinge van Detailhandel Nederland denkt echter dat andere steden dit voorbeeld makkelijker kunnen volgen als Den Haag de lastenverlichting voor winkeliers doorvoert. “De VVD in Amsterdam maakt hier wel een punt van in de aankomende verkiezingsstrijd, dus wie weet. Het CDA Bussum wil parkeren goedkoper maken in het centrum. En vergeet niet: alle beetjes helpen”, aldus Van Golberdinge.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!