Jamin en MultiVlaai trekken bij elkaar in

Winkelketens Jamin en MultiVlaai hebben hun krachten verenigd in twee vestigingen. In Utrecht Overvecht en Hoogezand wordt gekeken in hoeverre er 'synergie-effecten' ontstaan door de twee formules samen te voegen. Dat laat John Bogers, financieel directeur van Jamin, weten aan RetailNews.

De samenwerking tussen de twee formules, die beide onder Hermans Investments vallen, gaat volgens hem verder dan shop-in-shops. Hij spreekt liever van een vermenging, waarbij beide namen prominent op de gevel zichtbaar zijn. "In Utrecht is Jamin in een pand van MultiVlaai getrokken, in Hoogezand juist andersom", zegt Bogers.

De samenwerking kan volgens hem bijvoorbeeld een oplossing zijn voor vestigingen van Jamin met 'een omzet die aan de krappe kant is'. Hij wacht het komende jaar de testresultaten van deze eerste twee vestigingen af. "We gaan niet zomaar tientallen winkels omturnen", zegt de financieel directeur. Wel houdt hij zijn ogen open voor unieke locaties die Jamin en MultiVlaai samen kunnen betrekken.

Jamin is zich tevens aan het oriënteren op de huurdersmarkt in Duitsland. De zoetwarenketen zoekt daar naar geschikte panden voor zijn eerste vestigingen in Duitsland. "Maar er staan nog geen concrete winkelopeningen op de planning", aldus Bogers. De eerste vestiging van Jamin op Curaçao gaat aankomende zaterdag of maandag open.

Eerder: Jamin naar Curaçao, kijkt naar Duitsland

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!