Spotify voor boeken krijgt goedkeuring

Uitgevers WPG en Lannoo mogen een 'Spotify-concept' voor boeken ontwikkelen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt. Met dit concept kunnen consumenten een abonnement nemen en maandelijks tegen een vast bedrag e-books lezen.

De ACM besloot dit nadat het had vastgesteld dat het Spotify-concept niet tot een machtspositie zal leiden. Volgens bestuursvoorzitter Chris Fonteijn hebben beide uitgevers momenteel een gering aandeel in de verkoop en verhuur van e-books. Bovendien zijn ze van plan om ook boeken van andere uitgevers via de nieuwe online dienst aan te bieden.

Spotify-diensten voor e-books bestaan al een tijdje. Zo is er het Nederlandse Yindo, het Spaanse 24symbols en het Duitse Skoobe. Daarnaast bieden Nederlandse bibliotheken ook e-books te leen aan, maar dit aanbod is nog vrij beperkt.

In juni gingen WPG en Stichting Bibliotheek een samenwerking aan die ervoor moet zorgen dat er dit jaar minimaal duizend extra e-boektitels beschikbaar zijn. Het gaat hierbij om boeken die een jaar tot tientallen jaren oud zijn.

Eerder
Spotify voor e-books

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!