‘Alibaba wil naar Amerikaanse beurs’

Het Chinese onlinehandelshuis Alibaba wil een notering aanvragen voor de Amerikaanse beurs. Dat melden ingewijden. De webhandelaar wilde tevens de beurs in Hongkong betreden, maar die gesprekken liepen spaak. Zo zouden toezichthouders in Hongkong en Alibaba het niet eens zijn geworden over de aandeelhoudersstructuur.

Alibaba maakt gebruik van de zogenaamde duale aandelenstructuur waarbij de oprichter Jack Ma en zijn management een strakke greep op het handelshuis houden. Deze constructie wordt vaker gebruikt in de online sector, zoals bij Google en Facebook, maar is verboden in Hongkong.

De waarde van Alibaba wordt geschat op 120 miljard dollar. Hiermee zou Alibaba, na Google en Amazon, het grootste internetbedrijf ter wereld zijn. Dat Alibaba de beurs in Hongkong niet gaat betreden is een grote klap. Zo wilde het bedrijf volgens bronnen zestig miljard dollar ophalen door de markt te betreden. Geschat wordt dat Alibaba 12,9 miljard dollar op kan halen met de beursgang, waarmee het het grootste beursgenoteerde bedrijf sinds Facebook (zestien miljard dollar) in mei 2012 zou zijn.

Noch Alibaba noch de beurs van Hongkong wilden reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!