Superdirect.com lanceert geautomatiseerd afhaalpunt

Superdirect.com heeft in Eindhoven zijn eerste volledig geautomatiseerde afhaalpunt geopend. Met het pick-up point kan de webwinkel direct de boodschappen bezorgen tegen lage kosten. Volgens mede-oprichter Henk Niemansverdriet is het afhaalpunt efficiënter dan alle andere initiatieven. “Het werkt onbemand en we gebruiken erg weinig ruimte. Het gebouw staat op tweehonderd vierkante meter grond”, aldus Niemansverdriet.

De webwinkel wil voor het einde van het jaar zijn tweede pick-up point in werking hebben. Momenteel is Superdirect in gesprek over vijftig locaties. “We kunnen op veel plaatsen terecht, want dit is duidelijk geen winkel. Dus een retailvergunning is niet nodig”, licht Niemansverdriet toe. Zo vinden er bij het afhaalpunt geen transacties plaats, staat er geen personeel en heeft het geen etalagefunctie.

Het afhaalpunt van Superdirect is niet alleen erg compact, maar ook snel. Zo heeft een klant die zich bij het loket meldt binnen een minuut zijn bestelling. De webwinkel begint met een assortiment van zevenduizend producten. Partnerbedrijf Viscon bouwt het magazijnsysteem voor Superdirect.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!