'Tango ontketent prijzenslag langs snelweg'

De opening van een onbemand tankstation van Tango langs de A27 heeft verstrekkende gevolgen voor de concurrentie. Het pompstation opent donderdag en geeft tot tien procent korting op de adviesprijs. Het initiatief is vooral een bedreiging voor grote oliemaatschappijen als Shell, denkt een woordvoerder van belangenvereniging BETA.

"Bij die bedrijven rinkelen nu alle alarmbellen", stelt de woordvoerder. Automobilisten op het traject in Het Gooi komen er volgens hem snel achter dat ze bij Tango geld kunnen besparen. "Daar gaan met name de pompen ervoor en erna last van hebben." Moederconcern Kuwait Oil, dat ook Q8-stations exploiteert, steekt met deze 'marketingtruc' volgens hem de markt in brand. "Langs de snelweg hebben ze in heel Nederland maar tien tankstations", weet de woordvoerder. "Ze hebben er dus niets te verliezen."

De woordvoerder vraagt zich af of Tango het tarief lang kan volhouden. "Zoveel korting blijven weggeven op zo'n dure locatie is haast onmogelijk", denkt hij. De korting van tien procent is echter niet tijdelijk, benadrukt een woordvoerder van Tango. "Wij denken dat het kan."

Tango opende dertien jaar geleden zijn eerste onbemande station in Nijmegen, waarna branchegenoten het voorbeeld volgden. Inmiddels zijn 1850 van de 4216 tankstations in Nederland onbemand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!