Uniqlo opent in Australië

De Japanse modeketen Uniqlo gaat volgend jaar zijn deuren openen in Australië. De eerste winkel komt in het Emporium-winkelcentrum in Melbourne, en telt vier verdiepingen. Het assortiment bestaat uit dames-, heren-, kinder- en babykleding.

Volgens voorzitter Shoichi Miyasaka is Australië een belangrijke markt voor Uniqlo. “Melbourne is een stijlvolle stad en we hopen dat Uniqlo een onontbeerlijke winkel wordt voor de modebewuste Melbourne shopper die op zoek is naar hoogwaardige, betaalbare kleding”, aldus Miyasaka.

Het is de bedoeling dat Uniqlo de komende vier tot vijf jaar doorgroeit in Australië. Plannen voor vestigingen in Sydney en Melbourne liggen nu op tafel. Uiteindelijk zal Uniqlo ook uitrollen naar andere grote steden zoals Brisbane, Adelaide en Perth.

Meer buitenlandse merken hebben de afgelopen tijd filialen in Australië geopend. Zo zijn Zara, Topshop en Gap inmiddels aanwezig in het land en liet H&M vorige maand weten dat het in maart 2014 zijn eerste winkel in Melbourne opent.

Eerder: Uniqlo zet zinnen op Europa

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!