Peter Brouwer weg bij Bruna

Peter Brouwer is per 1 oktober vertrokken als algemeen directeur van Bruna. Dat laat Fred Zeegers, algemeen directeur van moederconcern Postkantoren BV, weten aan RetailNews. Zeegers neemt de functie van Brouwer op interim basis over, tot er een opvolger gevonden is.

"Het vertrek is geheel zijn persoonlijke keuze", verklaart Zeegers. Brouwer liet in het septembernummer van RetailTrends nog weten in te zetten op 'een totaal geïntegreerde multichannelaanpak'. Geruchten uit de markt dat het vertrek van Brouwer het gevolg is van een te trage ontwikkeling hierin, ontkent Zeegers stellig. "We gaan juist verder met de weg die hij is ingeslagen. De bestuurder is nu weg, maar aan de strategie verandert niets."

Brouwer maakte enkele weken geleden bekend te willen stoppen als algemeen directeur van Bruna. "Dan geldt er natuurlijk een opzegtermijn. Maar als iemand ermee wil stoppen, moet je daar niet te lang mee wachten", stelt Zeegers. Brouwer blijft hem voorlopig wel adviseren op de achtergrond. "Ik zou voorlopig ook niet zonder hem kunnen." Zeegers denkt drie tot vijf maanden nodig te hebben voor het vinden van een geschikte opvolger.

Bruna beschikt over twintig eigen winkels en 350 franchisevestigingen. In RetailTrends 9 verscheen een interview met Peter Brouwer en commercieel directeur Johan Westerbeek. Daarin lieten zij onder meer weten niet bang te zijn voor het voortbestaan van Bruna en ging Brouwer dieper in op de invulling van de multichannelstrategie.

Eerder: 'Bruna is niet bang voor voortbestaan'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!