Stichting onderzoekt Schoenenreus-faillissement

Enkelen gedupeerden van het faillissement van Schoenenreus hebben Stichting Investigating Pre-Pack (IPP) opgericht. "Wij onderzoeken wat er gebeurd is voorafgaand aan het faillissement van eind januari", laat advocaat Joyce Middelkoop weten aan RetailNews. "Er lijkt sprake van een koude sanering."

Bij de doorstart van de schoenenketen verloren ongeveer vijfhonderd van de 1500 werknemers hun baan. Zij kregen dat te horen op een bijeenkomst in het Autotron op 24 januari, vertelt Middelkoop. "Daar werden alfabetstickers uitgedeeld. Personeel met de letters A tot en met H werden bijna letterlijk de deur gewezen."

Schoenenreus heeft volgens de advocaat geen enkel 'wettelijk kader' toegepast bij de doorstart. "Als dit door de beugel kan, dan zijn alle debiteuren en werknemers vogelvrij. Dan zijn alle waarden en normen die wij kennen van tafel", aldus Middelkoop.

De advocaat roept andere gedupeerden, die het onderzoek naar 'onrechtmatig handelen van het bestuur van Schoenenreus' kunnen ondersteunen, op zich bij de stichting te melden. "Als blijkt dat er sprake is geweest van een koude sanering, zullen wij bestuursleden persoonlijk aansprakelijk stellen en de schade op hen proberen te verhalen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!