Free Record Shop neemt webshop in eigen beheer

Free Record Shop neemt de exploitatie van de eigen webwinkel vanaf 'medio volgend jaar' weer over van ECI. Dat zegt een woordvoerder van de entertainmentketen tegen RetailNews. Eerder liet hij al weten dat Free Record Shop de online strategie na het faillissement eind mei in heroverweging had genomen.

ECI heeft sinds begin 2012 de exploitatie van freerecordshop.nl in handen. Na de doorstart onder nieuwe eigenaar ProCures pakte het bedrijf de webshop tijdelijk weer op, zodat klanten weer online bestellingen konden plaatsen. Door de webshop weer in eigen beheer te nemen wil Free Record Shop de organisatie 'future proof' maken. Zo maakte de nieuwe ceo Roland van Geest ook bekend dat de keten heel sterk in gaat zetten op 'hot entertainment', tweedehands artikelen en merchandise.

De online shop maakt voor Van Geest 'onderdeel uit van het groter geheel', in plaats van dat het nog gezien wordt als kostenpost. "Daarom werd dit geparkeerd bij ECI", vertelt hij tegen Entertainment Business. Online bestaat volgens hem echter meer dan alleen cd's verkopen. "Het is bijvoorbeeld ook Facebook, Twitter. Het gaat om de totale interactie met de klant", zegt de ceo. "E-commerce zal weer een centrale positie in de organisatie en klantbeleving krijgen", vult de woordvoerder aan.

Op dit moment onderzoekt Free Record Shop welke partners de keten hierbij kunnen ondersteunen. "Of Free Record Shop dit volledig in eigen beheer zal doen, of in samenwerking met ECI of een andere partij is nog niet bekend", aldus de zegsman. Zo is het volgens hem nog de vraag in hoeverre de keten al voldoende kennis in huis heeft.

Het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel verhuist in maart volgend jaar, al is de nieuwe locatie nog niet bekend. "Het zal mij niet verbazen als het hoofdkantoor richting het zuiden trekt, om meer voeling met België te krijgen. Daar staan nu toch de meeste winkels" , vertelde de woordvoerder eerder tegen RetailNews.
Free Record Shop beschikt sinds de doorstart nog over 122 vestigingen, waarvan 49 in Nederland.

Eerder: Free Record Shop zet in op tweedehands & Free Record Shop heroverweegt online strategie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!