De doorstart van het failliet verklaarde Schoenenreus is een vooropgezet plan. Dat zegt advocaat Jack Linssen in een interview met de Telegraaf. Linssen staat Stichting Investigating Pre-Pack (IPP) bij, opgericht door enkele gedupeerden van het bankroet.
Linssen zegt dat er een serieuze partij was die belangstelling had voor de failliete schoenenketen. “De indruk ontstaat dat reeds op voorhand exclusiviteit verleend was aan één partij. Maar er lag een bieding van minimaal een andere partij. Die heeft voortdurend op de deur geklopt en wilde graag aan tafel met de curator. Daar is op geen enkele wijze op gereageerd.”
Volgens hem kreeg alleen de directie de kans om een doorstart te maken. Nadat uitstel van betaling werd aangevraagd werkten investeerders Synergie en directieleden Eric Companjen en Paul Schouwenaar aan een plan voor een doorstart. Een dag na het bankroet gingen de winkels weer open. “Daarmee zijn de belangen van alle crediteuren onvoldoende gewaarborgd”, meent Linssen. De huidige directieleden en aandeelhouders van de schoenenketen zijn exact hetzelfde als een jaar geleden.
Daarnaast is Linssen kritisch over het feit dat de bewindvoerder van Schoenenreus dezelfde partij is als de curator. “Dat zou toch eigenlijk een ander persoon moeten zijn”, meent hij. Volgens hem stellen ook de schuldeisers vragen bij de gang van zaken. “Je mag een faillissement niet gebruiken om verlost te raken van je werknemers en crediteuren.”
Eerder maakte FNV Bondgenoten al bekend een onderzoek in te stellen naar het handelen van de curator en de directie van Schoenenreus. Schoenenreus reageert vooralsnog niet op de aantijgingen in de Telegraaf.
Eerder: Stichting onderzoekt Schoenenreusfaillissement en ‘Faillissement Schoenenreus in strijd met wet’
'Doorstart Schoenenreus vooropgezet plan'
Gepubliceerd op 9 oktober 2013 om 00:00
Reacties 0