RFS Holland keert superdividend uit

RFS Holland Holding, eigenaar van Wehkamp.nl en Fonq.nl keerde afgelopen boekjaar vijftig miljoen euro dividend uit. Dat is ruim twee keer zoveel als de nettowinst van dat jaar. Dat meldt Het Financieel Dagblad (FD) op basis van het jaarverslag over 2012/2013. In voorgaande jaren keerde het concern geen winstaandeel uit.

Het dividend is uitbetaald op verzoek van de aandeelhouders, vertelt een woordvoerder van RFS Holland aan het FD. De positieve kaspositie van de onderneming bood voldoende mogelijkheden om tot de beloning over te gaan. Bovendien was een lening die bij banken uitstond, volledig afgelost.

RFS Holland had op 31 maart, het einde van het boekjaar, een positief kassaldo op de bank van 15,2 miljoen euro. Het concern haalde  een omzet van 590 miljoen euro (inclusief btw). De nettowinst daalde echter van 28,1 miljoen naar 23,7 miljoen euro. Scherpere concurrentie drukte de marges, volgens het jaarverslag. De groep investeerde ook extra in een betere positionering van Wehkamp.nl en in internationale groei van Fonq.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!