Walmart onder eigen vlag in India

Walmart gaat zelfstandig verder in India. Het supermarktconcern stopt daarvoor zijn samenwerking met het Indiase bedrijf Bharti Enterprises. Hun joint venture was sinds 2007 actief op de Indiase markt onder de naam Best Price. De Amerikaanse retailketen neemt de twintig groothandels over die tot de onderneming behoorden. Financiële details zijn niet openbaar gemaakt.

Beide partijen waren ontevreden over uitblijvende groei. In 2012 werden geen nieuwe filialen geopend, terwijl de planning was uit te breiden met acht groothandels. Over hetzelfde boekjaar werd 34 procent meer verlies geleden dan het jaar daarvoor.

India stelt strenge voorwaarden aan multinationals die in het land actief willen opereren. De investeringsregels voor buitenlandse retailers zijn vorig jaar iets versoepeld. Buitenlandse multinationals mogen volledig eigenaar zijn van groothandels, maar voor reguliere supermarkten moet nog altijd worden samengewerkt met lokale partners. Sinds 2012 mogen buitenlandse retailers maximaal 51 procent van een lokaal supermarktbedrijf in handen hebben.

Ook in andere sectoren liggen de eisen nu lager. Concerns als Vodafone en Unilever maakten daarvan gebruik door hun belang in hun Indiase dochters uit te breiden, naar respectievelijk honderd procent en 67,3 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!